Крими

Общинският съветник, обвинен в купуване на гласове и държане на дрога, остава за постоянно в ареста

  11.10.2024 16:46             
Общинският съветник, обвинен в купуване на гласове и държане на дрога, остава за постоянно в ареста

ПАЗАРДЖИК. Районният съд остави за постоянно в ареста общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток", насочено основно към търговията с гласове. Да припомним, че тогава в имот в квартала, използван от Ангелов, органите на реда са открили полиетиленова чанта, в която е имало тетрадка със списъци на хора с три имена и адреси. Намерено е и голямо количество наркотици, изразяващо се в близо половин килограм суха марихуана и 110 грама амфетамин на бучки. По неофициална информация, имотът е църквата, в която Ангелов проповядва като евангелски пастор.

Най-тежката мярка за неотклонение ще бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пазарджик, обяви адвокатът на Ангелов - Вяра Келчева. Задържаният отказа коментар пред журналистите, но в съдебната зала отрече да има нещо общо със списъка с адреси и с наркотиците.

Часове преди заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евангелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането на пастора им.

Сашо Ангелов е роден през 1961 година. Общински съветник е няколко поредни мандата. В настоящия Общински съвет в Пазарджик е от групата на политическа партия (ПП) "Национално движение за права и свободи" (НДПС), а в квартала е познат с прякора Чайката.

(Зн)


Свързани