Спорт

Пламен Палев отново е световен шампион по борба за ветерани!

  14.10.2024 15:32             


ПОРЕЧ. Пазарджишкият класик Пламен Палев отново е световен шампион по борба за ветерани. България завърши с две титли и общо 6 медала на световното за ветерани в Пореч, Хърватия. Отличието в последния ден на шампионата спечели Пламен Палев, след 4 категорични победи. На финала съгражданинът ни се наложи над турчина Угур Ари с 6:2, с което защити титлата си от миналата година в категория до 88 кг на класическия стил във възрастова група над 40 години. На старта землякът ни тушира шведа Нилс Еурен, после победи с технически туш 8:0 грузинеца Мамука Ницубидзе, а на полуфиналите и аржентинеца Франческо Барио за 36 сек.

 

В същата категория Красимир Ненков се нареди пети. Още двама наши представители останаха на крачка от подиума - Петър Георгиев (70) и Христо Георгиев (130), които загубиха срещите си в малкия финал. Преди това Ремзи Осман и Александър Йорданов взеха световните титли в свободния стил, сребро добави Юлиян Георгиев (класически стил), а с бронз се окичиха Марчо Марков (свободен стил) и Даниел Капсъзов (класически стил).

Миналата година в Лутраки, Гърция, Палев донесе световна титла на България при класиците ветерани и зарадва зарадва България, Пазарджик и Лесичово, триумфира на световното първенство в гръцкия град Лутраки.

 

През 2022-а пък Палев се окичи с бронз на първенството в зала „Колодрума” в Пловдив. Тогава Пламен се качи на почетната стълбичка в същата категория и в същата дивизия А до 40 години.

 

Миналогодишното интервю на Палев може да прочетете ТУК.

(Зн)


Свързани