Регионът

В родопско село – 10 улици с асфалт и тротоари

  19.10.2024 07:35             
В родопско село – 10 улици с асфалт и тротоари

РАВНОГОР. Започна обновяването на 10 улици в селото с най-чистия въздух. Средствата, в размер на над 3 милиона и 400 хиляди лева, са осигурени от държавата по проект, изготвен от кметството в Равногор.

Кметът Нейчо Коланев със задоволство съобщи за „Знаме“, че водопроводната мрежа е подновена на 100 процента, а на 99 процента – канализацията.

- Това са две задължителни условия за възможния ремонт на улиците.

Изпълнител на строителните работи е пазарджишката фирма „Еко-Хидро-90“ ООД.

- На Втора и Трета улица вече са положени бордюрите – уточни кметът Коланев. – Срокът за изпълнението на проекта е през 2025 г., но от фирмата обещават срокът да е по-кратък, стига времето да позволи.

Потвърди го пред „Знаме“ и управителят на „Еко-Хидро-90“ ООД инж. Георги Делчев.

- Благодаря на кмета на община Пещера Йордан Младенов за съвета да изготвим проект, който се оказа първият одобрен от тези на други общини – вълнува се кметът на селото.

Той е убеден, че подобряването на инфраструктурата ще привлече повече желаещи да харесат имоти в селото.

- Откакто пък на пътя Брацигово – Равногор положиха асфалт, интересът към населеното място скочи двойно. – Надеждата с новите придобивки е да привлечем и инвеститори. Защото красивото зелено място и хората там го заслужават.

Днес постоянно живеещите са 350 души, но през лятото броят им се увеличава многократно. Много скоро се очаква да няма свободен имот за продан, което предполага съживяване на живота в Равногор.

Още повече, че там народните традиции са живи, а на празниците хората се вият на седем ката. На това му се вика веселие.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани