Пазарджик

Д-р Бакалов от Спешното отделение продължава срещите с ученици по тяхно желание

  22.10.2024 10:47             
Д-р Бакалов от Спешното отделение продължава срещите с ученици по тяхно желание

Спешният медик се срещна с първокласниците от 1 „а“ и 1 „б“ клас на СУ „Д-р Петър Берон“ в Пазарджик в рамките на поредната си инициатива да запознае децата с лекарската професия.

Децата останаха много впечатлени от срещата с д-р Бакалов по случай Деня на българския лекар. Те имаха възможност да научат много нови и интересни неща за професията на лекаря и какво означава да се грижим за здравето си. Д-р Бакалов сподели интересни и вдъхновяващи истории от ежедневието на спешните лекари и успя да привлече вниманието на всички с топлото си отношение и увлекателния начин, по който разказваше за своята работа. Децата зададоха много въпроси и с любопитство слушаха отговорите му. Те разбраха колко важно е да се храним здравословно, да спортуваме и да се грижим за себе си, за да бъдем здрави и щастливи.

В знак на благодарност за неговото внимание и грижа, децата подариха свои ръчно нарисувани картини. Те са техният специален подарък, с който изразиха своето уважение и признателност към младия лекар. Децата обещаха да се стараят да бъдат здрави и да се грижат един за друг, точно както ги е посъветвал д-р Бакалов.

В края на срещата д-р Димитър Бакалов насърчи децата да мечтаят смело и да не се страхуват да помагат на другите, да бъдат отговорни, независимо дали ще изберат да станат лекари, или не.

Тази среща е част от поредица образователни беседи, които д-р Бакалов провежда по покана на различни училища. Той ще продължи да вдъхновява и обучава учениците, като споделя опита си и учи децата как да бъдат по-добри и състрадателни към хората около тях.

(Зн)


Свързани