Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

Откриха спортната площадка в ОУ „Хр.Ботев“ в Ракитово

  18.09.2024 16:40             
Откриха спортната площадка в ОУ „Хр.Ботев“ в Ракитово

Само три месеца след като бе направена символичната първа копка на съоръжението, днес площадката бе официално открита. Лентата прерязаха кметът Георги Холянов, настоящият директор Мария Казанджиева и Йорданка Дрикова, която ще поеме официално директорския пост в края на месеца.

Георги Холянов не скри гордостта си от това, че именно той и екипът му успеяха да изградят първата открита площадка за децата от учебното заведение.

“Децата ще имат възможност да спортуват на открито, да се забавляват и да бъдат здрави, защото движението е здраве”, каза Холянов и благодари на г-жа Казанджиева за доброто сътрудничество и отдадеността й като директор на училището като пожела здраве и спокойствие след пенсионирането.

Присъстващите ученици и преподаватели споделиха, че са очаквали с нетърпение новата придобивка, а лично кметът Холянов и неговите заместници изпробваха игрището.

Комбинираната спортна площадка включва зони за тенис на корт, волейбол и мини футбол, а финансирането е осигурено след спечелен проект от общината към Министерството на образованието.

(Зн)


Свързани