Регионът

Да се хванем за ръце и се включим в хорото за Цвети!

  31.01.2024 11:38             
Да се хванем за ръце и се включим в хорото за Цвети!

Нека сме заедно и този път - ръка за ръка, в един ритъм и с обща посока в магията на българските народни танци, за да направим добро! Нека се обединим около каузата за Цвети! Това  призовава кметът на община Панагюрище Желязко Гагов. Поводът е поканата на Танцова Школа “БАЛКАНДЖИИ” - гр. Панагюрище. Тя гласи:

Мило Панагюрище,
Скъпи любители на танца,
Уважаеми любители на фолклора,
Каним всички Ви на 7-ми Февруари 2024 г. от 19:00 ч. в Арена “Асарел” - гр. Панагюрище! Нека заедно се хванем за ръце и помогнем на Цвети!


Цвети Грамова е едно средногорско цвете, раздаващо красота и българщина! Ръководител е на Школа “Средногорци” - гр. Пирдоп, където обучава деца и възрастни на народно пеене, народни танци и народни музикални инструменти. Цвети е невероятен млад човек, амбициозна, неуморима, милееща за родното… Но сега тя има нужда от всички нас!
В началото на тази година лекарите й поставят диагнозата МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА! Близки на Цвети разбират за лечение със стволови клетки в Русия. Подават документи в болничното заведение в Москва и на 19.01.2024 г. Получават отговор, от който разбират, че документите й са разгледани и има възможност да постъпи за лечение още през април тази година! Надежда има! За това лечение са необходими 105 000 лв.!
Вярваме, че силата на фолклора, силата на хорото, човечността и съпричастността ще помогнат на Цвети да оздравее! Фолклорът винаги е обединявал народа ни и ще ни обедини и сега! Елате на 7-ми февруари, за да помогнем заедно, за да танцуваме заедно най-важното хоро ЗА ЖИВОТА НА ЦВЕТИ!”

Организатори на събитието са:
Петър Немски и Иванка Атанасова
Танцова Школа “БАЛКАНДЖИИ” - гр. Панагюрище

(Зн)


Свързани