Понеделник, 29 Апр 2024
 
Спорт

Гласува се поставянето на паметник на треньора Петър Милчев и паметна плоча на треньорката Йорданка Пенина

  02.02.2024 11:17             
Гласува се поставянето на паметник на треньора Петър Милчев и паметна плоча на треньорката Йорданка Пенина

ВЕЛИНГРАД. На последната си сесия Общински съвет - Велинград прие решение за поставяне на нови паметници и паметни плочи.
Предложението на Славка Костадинова бе за обособяване на петно за поставяне на паметник на Петър Милчев - създател и дългогодишен треньор на КСТ „Импулс“ с огромен принос за успехите на велинградската школа в спортните танци и за развитието на този спорт в областта и страната. Предложението е по повод 2 години от смъртта на Петър Милчев. Избраното място за поставяне на паметник е в градинката пред сградата на ЦПЛР-ОДК, където е и залата, в която танцьорите тренират от самото създаване на КСТ „Импулс“.
Подкрепено бе и предложението на Янко Янков за обособяване на петно за паметна плоча на неговата майка Йорданка Пенина. Тя отдаде целия си професионализъм, знания и усилия на Плувен клуб „Белмекен“, а нейн възпитаник е Петър Мицин – най-голямата надежда на родното плуване в момента. За място на паметната плоча е избран Боров парк.
Съветниците гласуваха и за поставяне на паметна плоча във връзка с пътно-транспортно произшествие. Тя ще бъде на ул. „Евлоги Георгиев“.
Част от предложенията са още от мандата на предходния Общински съвет. Но не бяха разглеждани, тъй като общината няма действаща наредба за паметниците, а това е задължително условие за тяхното поставяне. Все още такава наредба не е приета, макар да е стартиралата процедура за нейното обсъждане.

(Зн)


Свързани