Понеделник, 29 Апр 2024
 
Пазарджик

Местни са си казали „Да“ във Виетнам, Косово и Емирствата през миналата година

  14.02.2024 06:59             
Местни са си казали „Да“ във Виетнам, Косово и Емирствата през миналата година

Музеите са предпочитано място за изнесените ритуали

До средата на тази седмица нито една двойка не бе изявила желание да станат законно семейство навръх Свети Валентин – 14 февруари, показа проверка на „Знаме“. Но през миналата година са сключени 470 брака, сочи анализът на Дирекция „Гражданска регистрация“ на населението към Община Пазарджик.

Най-предпочитаното място за казване на заветното „Да“ си остава Ритуалната зала – 403 от всички 470 брака са сключени именно там. Изнесените ритуали са 18. Провели са се в Централната сграда на Регионалния исторически музей (РИМ), Етнографската експозиция към него, къщата-музей  „Константин Величков“, къщата-музей „Станислав Доспевски“ и къщата-музей „Георги Герасимов“.

Браковете, сключени чрез съдебно решение между непълнолетни, са 10,

а тези между български и чуждестранен гражданин, сключени на територията на община Пазарджик, са 12, като чужденците са били от Германия (двама), Казахстан, Руска Федерация, Турция, Швейцария, Испания, Чешка Република, Грузия, Сърбия, Украйна и Северна Македония.

Присъствените бракове от чужбина пък са били 48, т. е. българи с постоянен адрес в община Пазарджик са ги сключили в чужбина – три в Австрия, един в Белгия, седем във Великобритания, един във Виетнам, 12 в Германия, пет в Гърция, един в Дания, три в Испания, един в Италия, един в Кипър, един в Косово, един в Обединените арабски емирства (ОАЕ), един в Полша, един в Русия, три в САЩ, един в Словашката република, седем в Турция и един във Франция.

Един брак е сключен и в Затвора в Пазарджик.

Денят с най-много бракове е 2 септември 2023 г. - 7 на брой.

Мина ГЕОРГИЕВА

 


Свързани