Крими

Полицейският бюлетин на 16 февруари 2024 г.

  16.02.2024 12:48             
Полицейският бюлетин на 16 февруари 2024 г.

Пазарджиклия е задържан, след като предложил подкуп на двама униформени полицаи. Вчера на територията на цялата област се е провела специализирана полицейска операция за активен контрол над участниците в движението по пътищата. Един от екипите бил съставен от полицейски и младши-полицейски инспектори при сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Пазарджик . Органите на реда спрели за рутинна проверка „Пежо“ с чужди регистрационни табели, управлявано от 46-годишен пазарджиклия. Униформените установили нарушение и предприели съставянето на фиш по Закона за движение по пътищата. Тогава водачът подхвърлил в багажника на служебния „Опел“ две банкноти с номинал от 10 лева всяка, с надеждата да му се размине налагането на глоба. Мъжът е задържан незабавно, а на мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. Парите са иззети, като веществено доказателство. По случая е образувано бързо производство.

Служители на полицейски участък „Изток“ задържаха млад мъж с наркотици. Вчера преди обед на улица в областния град служители на участък „Изток“ при РУ-Пазарджик засекли 36-годишен пазарджиклия. Последвала проверка, при която органите на реда констатирали, че той пренася в себе си 14 топчета с неправилна форма, съдържащи суха зелена листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан за срок от 24 часа в ареста. По случая се води бързо производство.

Две бързи производства са образувани спрямо водачи на автомобили през изминалото денонощие. Вчера автопатрул при РУ-Пещера извършил проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 27-годишен пещерец. След направените тестови с технически средства се оказало, че пробата за употреба на наркотици е положителна. Водачът е задържан в ареста, а возилото му иззето. Отново при рутинна проверка на улица в Белово екип на местния полицейски участък спрял „Шкода“. Зад волана на леката кола бил 45-годишен жител на беловското село Момина Клисура. Последвал алкотест, като при него дрегерът отчел 0.68 промила. След направените справки в информационните масиви на „Пътна полиция“ се оказало, че мъжът е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Взета му е кръвна проба за лабораторен анализ, а той е задържан за срок от 24 часа.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани