Други

Полковник от запаса Васил Атанасов – с почетна грамота и плакет на българските парашутисти

  19.02.2024 16:21             
Полковник от запаса Васил Атанасов – с почетна грамота и плакет на българските парашутисти

В събота те проведоха в Белово годишната си среща

На 17 февруари в Белово се е провела традиционната годишна среща на българските парашутисти „Белово-24”. В нея са участвали парашутисти от Пловдив, София, Калофер, Сливен и Варна. Сред гостите са били командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев и офицери от СКСО, заместник-председателят на СОСЗР и председател на Асоциацията на военните разузнавачи полковник от запаса Младен Младенов.

Почетна грамота и плакет на СБП са били връчени на полковник от запаса Васил Атанасов –инструктор парашутист и военен парашутист-1-ви клас и бивш кмет на Белово. Той е член на националното ръководство на Съюза и председател на общинска структура в Белово.

Мотивите за удостояването му са честна, доблестна, дългогодишна и достойна служба в редовете на Силите за Специални операции (ССО) на БА, посветена на защитата на Отечеството –Република България; значим принос и лична заслуги относно преструктурирането, развитието и постиженията на българските парашутно-разузнавателни поделения Спецназ; формирането, структурирането, функционирането и укрепването на ССО на БА; принос в учредяването и организационното укрепване на Общинската структура на СБП в община Белово, активно му участие в изпълнение на Годишните програми за действие на Сдружението и популяризиране на историята и издигане престижа на Българските парашутисти у нас и в чужбина.

Генерал-майор Матеев е връчил знамето на Общинската организация на ББП на полк. Васил Атанасов, тържественото зарязване на лозата е било в неговия дом.

(Зн)


Свързани