Крими

Прокуратурата: Николай Райчев е убил Ангел Здравков предумишлено и по особено мъчителен начин

  13.03.2024 16:36             
Прокуратурата: Николай Райчев е убил Ангел Здравков предумишлено и по особено мъчителен начин

Окръжната прокуратура е прецизирала обвинението спрямо 18-годишния Николай Райчев, който е обвинен в убийството на 21-годишният Ангел Здравков (на снимката долу) в края на септември миналата година. Изменението на обвинителния акт сега е за предумишлено убийство по особено мъчителен начин за жертвата. 

Ето и прессъобщението на прокуратурата:

"Окръжна прокуратура – Пазарджик повдигна обвинение спрямо Н.Р., на 18 г., за това, че на 29 септември 2023 г. в гр. Пазарджик  на ул. „Панайот Волов“ умишлено е умъртвил А.З., на 21 г., чрез използване на нож, като деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен начин за убития – престъпление по чл. 116, ал.1 т.6 пр. второ и т.9  вр. чл.115 от Наказателния кодекс. Първоначално повдигнатото обвинение спрямо Н.Р. е за престъпление по чл. 115, от Наказателния кодекс-за умишлено убийство, като след прецизиране деянието е квалифицирано по особено мъчителен начин и предумишлено.

Основанието за прецизирането на обвинението е заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, според която пострадалият е починал в резултат на нанесени две прободно-порезни рани с нож – в бедрото и корема, и  смъртта е настъпила по особено мъчителен начин. 

В резултат на събраните по делото доказателства е достигнато до извода ,че деянието е извършено и предумишлено.

Разследването по делото е в заключителна фаза и предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Спрямо Н.Р. е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

(Зн)


Свързани