Други

С картички за мама Теодор и Емили спечелиха национални награди

  16.03.2024 07:18             
С картички за мама Теодор и Емили спечелиха национални награди
Картичката на малкия Теодор е сред първите, показани на аудиторията от издателство „Просвета“. Картичката на Емили, изпратена ни от нейната госпожа Вилиана Костадинова, също е изключително красива (снимката долу)

СОФИЯ. Две награди спечелиха пазарджишки малчугани от VI Национален конкурс „Картичка за мама“ на издателство „Просвета“. Над 7000 приказни картички от цялата страна били получени до последните минути на крайния срок, а големият интерес и креативността на участниците в конкурса направили  избора на победителите много труден…

 „Бяхме обещали 10 други специални награди, но тъй като броят на интересните и уникални картички беше огромен, взехме решение да раздадем още 10 извънредни отличия. И така напълно заслужено тази година журито определи 20 специални награди“, обявиха организаторите. В списъка на наградените на второ място е 6-годишният Теодор Тодоров от 4 група на ДГ "Калина Малина" в Пазарджик, а сред 20-те щастливци е и Емили Нориева (6 години) от ДГ „Дъга“-Пазарджик.

Картичката на Теодор вече е качена на Фейсбук-страницата на издателството, а до часове очакваме и тази на Емили. Теодор е син на наши бивши колеги-журналисти – йога учителят Елена Зарева и общинският съветник и предприемач Тодор Тодоров. „Национален конкурс! И хоп - там вторият със специална награда е не друг, а Малък Тодо! А баща му даже не повярва,  като му каза учителката. И не за друго, а защото не знаеше, че участва!“, сподели щастливият татко.

Голямата награда сред многото сериозни претенденти в творческата надпревара е за Раян Величков от 2. група на ДГ „Мара Балева“, гр. Искър, област Плевен. Той печели телевизор за градината, а за себе си - таблет с Android, книжка и грамота.

Авторите на наградените картички ще получат по един таблет за рисуване, безплатен абонамент за платформата „е-просвета“ до края на учебната 2023/2024 г., детска книжка и грамота. Всички деца от техните групи и учителите също получават безплатен абонамент за платформата „е-просвета“, детска книжка и грамота.

Наградите и грамотите ще бъдат връчени в детските градини по места от регионалните представители на издателството.

(Зн)


Свързани