Понеделник, 29 Апр 2024
 
Регионът

За втора поредна година училище спечели викторината „Да запазим децата на пътя”

  30.03.2024 07:54             
За втора поредна година училище спечели викторината „Да запазим децата на пътя”

ВЕЛИНГРАД. ЦПЛР-ОДК, Общината и РУ „Полиция” и тази година организираха ученическа викторина с мотото „Да запазим децата на пътя”. В нея взеха участие пет отбора от по 4 деца от V-VII клас. Състезанието се проведе в три кръга – решаване на тест, викторина и практическо задание с три задачи – установяване на повреда на велосипед, сглобяване на пъзел с пътен знак и тест за долекарска помощ.

Председател на журито бе инспектор Боков от РУ – Велинград, а членовете – директорът на ЦПЛР- ОДК Катерина Мирчева, началникът на отдел „Туризъм и реклама” в Община Велинград Цвета Спасова и мл. полицейски инспектор Пашов.

Най-добри сред връстниците си се оказаха Алекс, Илиян, Мария и Ники от ИОУ „Христо Ботев”. Отборът им събра общо 86 точки, което им дава право да участват на областния кръг през май в Пазарджик.

Втори само с една точка разлика се класира тимът на ИСУ „Методий Драгинов”. Трети със 76 т. е отборът на ИОУ „Н. Рилски”, а четвърти и пети съответно с 72 и 63 точки се класираха момчетата и момичетата от СУ „Хр. Смирненски“ – с. Света Петка и ОУ „Г. Бенковски“.

Всички участващи отбори получиха грамоти, а класираните на 1-3 място – медали.

(Зн)
 


Свързани