Понеделник, 29 Апр 2024
 
Регионът

Конкурс за ученическа рисунка в бунтовния град

  02.04.2024 07:00             
Конкурс за ученическа рисунка в бунтовния град

БАТАК. Общински конкурс за рисунка, посветен на Седмицата на гората и на Празници на детската книга и изкуствата за деца, бе обявен от Общината, Исторически музей- Батак и НЧ „4-ти май-1897“. Така ще стимулират творческите способности на участниците, ще се родят идеи за съхраняване на зеленото богатство, ще се провокира интерес към нуждата от залесявания и отговорно ползване на горските ресурси. Не на последно място ще се обогатят знанията на децата за резерватите на територията на община Батак, билките и защитените видове растения и животни, а така ще се възпита чувство на национална гордост и самочувствие заради безценните флора и фауна в Баташка планина.

Право на участие имат всички ученици от учебните заведения на територията на общината. Допускат се индивидуално и групово участие в следните възрастови групи: I-IV клас V-VII клас VIII-XII клас.

Приемат се рисунки, изпълнени в различни живописни и графични техники, както и компютърно-генерирани изображения. В дигитален вид да са представени във формат JPEG. Изпращането на дигиталните рисунки се извършва по електронен път на адрес [email protected] със следната добавена информация: заглавие; трите имена на автора, населено място, училище, клас; телефон за връзка, ел. поща и адрес. Всеки автор може да участва с максимум с 2 рисунки.

Рисунките могат да се представят и на адрес: гр. Батак, пл. „Освобождение“ №3; Исторически музей-Батак; тел 035532026; 035532339.

Участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури. Всеки участник ще получи сертификат за участие. Отличените на първо, второ и трето място творби - и предметни награди. Резултатите от конкурса и победителите ще бъдат обявени на 5 април от 18:00 часа в читалището. Краят на конкурса е в 17.00 часа на 3 април.

(Зн)

 


Свързани