Понеделник, 29 Апр 2024
 
Крими

Син и вуйчо на общински съветник арестувани след побой с нож /ВИДЕО/

  02.04.2024 08:30             
Син и вуйчо на общински съветник арестувани след побой с нож /ВИДЕО/

ЗВЪНИЧЕВО. Син и вуйчо на общинския съветник от ПП "Движение "Напред, България!" Васил Янков са арестувани за побой в заведение, а нотабилът е присъствал на побоя и според потърпевши, също е замесен. След 24-часово задържане синът Асен е освободен, а арестът на вуйчото - също с име Асен, е удължен на 72 часа, разбра "Знаме" от запознати с образуваното досъдебно производство от Окръжната прокуратура. по наша информация, битият е криминално проявен и освен удари в главата и тялото, е понесъл и порезна недълбока рана в областта на врата. Скандалът имал предистория - битият бил закачал близък на Янков на бензиностанция по-рано.

Говорителят на Од МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов потвърди, че има случай на побой в ресторант в Звъничево. В събота около 19:30 часа в Районното управление в Пазарджик е получен сигнал за сбиване в заведение край Звъничево. Първоначалните данни сочат, че двама мъже са нападнали трети, нанесен му е побой и има порезна рана в областта на тила. Веднага са изпратени полицейски екипи, които са установили самоличността на пострадалия - 45-годишен жител на селото, както и неговите нападатели също жители на Звъничево на 55 и 21 години. Двамата извършители са задържани за 24 часа, води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Заради разследването засега не се коментира кои са побойниците, както и дали имат връзка с общински съветник. 

В социалните мрежи съпругата на ранения Таня Павурджиева пише, че побойниците са били четирима. „Мъжът ми е с множество шевове на главата, от две прободни рана с нож и множество охлузвания по тялото. Искам да Ви попитам, такъв ли трябва да бъде един общински съветник? Как може един безкрупулен, злобен, алчен за власт и пари човек да бъде общински съветник в община Пазарджик? Васил Надков Янков получил малко власт и се взе за велик… Разбира се той няма да си цапа ръцете, за това води Асен Асенов, които вади нож и наръгва мъжа ми в главата… Опит за убийство с хладнокръвно оръжие! Благодаря на Господ, че няма опасност за живота на мъжа ми“ - пише Таня Павурджиева.

Видеото, качено от Павурджиева, може да видите ТУК.

(Зн)


Свързани