Понеделник, 29 Апр 2024
 
Други

В МБАЛ-Пазарджик: Роботизирани ръкавици подпомагат работата на рехабилитаторите

  05.04.2024 16:30             
В МБАЛ-Пазарджик: Роботизирани ръкавици подпомагат работата на рехабилитаторите

ПАЗАРДЖИК. Иновативни роботизирани ръкавици вече подпомагат работата на рехабилитаторите в Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на МБАЛ – Пазарджик, съобщават от болницата. Ръкавиците за рехабилитация PhysioX са особено подходящи след инсулт. Роботизираната ръкавица е идеална за хора, подложени на рехабилитация и след хемиплегия, хемипареза, както и при болни, страдащи от лоша подвижност на китката и пръстите. Подходяща е за пациенти с мускулна атрофия, свити ръце, китка и пръсти. Препоръчва се при артрити и след ортопедични травми в областта на китката и пръстите, информират от здравното заведение. Роботизираната ръкавица има 3 режима на работа, които включват тренировка за разделяне на пръстите, тренировка на захвата на ръката и огледална терапия (здравата ръка изпълнява, болната имитира движението).

Процедурите са безплатни само за пациентите на отделението. Допълнително лечение с роботизираната ръкавица е на цена от 10 лв. за процедура.

В зависимост от различните състояния на пациентите, курсът на рехабилитацията и лечебният ефект са много различни, посочват от болницата.

(Зн)


Свързани