Понеделник, 29 Апр 2024
 
Спорт

Mомчетата на ТК "Панагюрище“ станаха вицешампиони на България, момичетата са четвърти

  11.04.2024 09:43             
Mомчетата на ТК \

ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. Радостни емоции и отново много отличия за тенисистите на ТК „Панагюрище“ финалът до 13 години, изигран в гр. Полски Тръмбеш. Капитанът на отбора Димитър Димитров за сетен път изигра невероятно отборно първенство, като завърши само с победи. Особено важни бяха полуфиналната среща с отбора на „Родопи“-Момчилград. Същото се получи и в предварителните групи с отбора на „Стоянстрой“-Пловдив, завършил с 3:2, и с отбора на „Дигеста“- Дупница, също затворен с 3:2. Илия Зубев изигра сериозни мачове и записа важни победи. Останалите играчи от отбора - Кръстьо Иванов, Красимир Сребреков и Александър Петров, записаха участие само срещу отбора на „Комфорт“-Варна

В първенството на двойки Димитър Димитров  с партньор Димитър Йовев от „Комфорт“-Варна стигнаха до полуфинал и загубиха в един много емоционален мач от двойката на играещия в Ирландия Стефан Бончев и Адриян Илиеску от Румъния

В личното първенство всички панагюрски момчета се класираха първи в групите, а Илия Зубев и Кръстьо Иванов са между първите 16 .

При момичетата ТК „Панагюрище“ се класира на 5-то място отборно, а капитанката Пламена Димитрова е на 5-то място в личната надпревара. Останалите преминаха групите и така отборът доби още две места в първата шестнайсетица.

Състезателките Пламена Димитрова, Ради Захариева (внучка на бившия състезател на „Оборище“-Панагюрище Захари Захариев), Моника Йосифова и Ралица Петрова ще са отново на отборното първенство до 11 години през юни.

При момчетата Красимир Сребреков, Алекс Генчев, Лъчезар Станчев,Денислав Шопов и останалите ще търсят пътя към медалите. „Всичко зависи от нашата подготовка и неувяхваща амбиция и трудолюбие“, коментира старши треньорът и председател на клуба Борис Влахов пред „Знаме“.

(Зн)


Свързани