Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

5-8 място на олимпиадата за сестри Стоеви - загубиха от световните шампионки, но написаха история

  01.08.2024 10:20             
5-8 място на олимпиадата за сестри Стоеви - загубиха от световните шампионки, но написаха история

ПАРИЖ. Бадминтонистките ни Габриела и Стефани Стоеви загубиха от водачките в световната ранглиста и настоящи световни шампионки Цинчън Чън и Ифан Цзя от Китай на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бадминтон в Париж. Състезателките на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ затрудниха китайките, но отстъпиха с два гейма. Китайките започнаха добре срещата и поведоха след 21:15 в първия гейм. Втората част отново се разви по-добре за китайките, които стигнах до крайния успех след 21:8 точки във втория гейм. Въпреки поражението сестри Стоеви се представиха н ниво на Олимпиадата. При третото си участие на спортния форум те за пръв път достигнаха до четвъртфиналите.Така те изравниха най-доброто постижение на Петя Неделчева от игрите през 2004 г. и се поздравиха с 5-8 място на олимпиадата.

„Бяха много по-добри от нас, доминираха във всяко отношение, но за нас целта бе излизане от групите и всичко друго щеше да бъде бонус. Разочаровани сме, че не показахме нивото от последните дни, но за нас това е голяма стъпка напред – наредихме се сред първите осем… Опитахме се да следваме тактиката, но наистина бяха по-добри от нас. В крайна сметка има печеливши, има и губещи“, коментираха момичетата пред БНТ.

На сингъл калояна Налбантова също приключи участието си в Париж. Тя остана втора в група с водачката в световната ранглиста и зае 14-ото място.

(Зн)


Свързани