Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Спорт

Браво на Томас и Антония! Четвърто място на световното първенство по модерен петобой за България, СК “Шампион“ и СК “Боляри“!

  15.09.2024 19:12             
Браво на Томас и Антония! Четвърто място на световното първенство по модерен петобой за България, СК “Шампион“ и СК “Боляри“!

КАЛДАС ДА РАЙНА. Четвърто място спечели българската щафета микс на световното първенство по модерен петобой до 17 години в Португалия. Състезателите на СК "Шампион" (Пазарджик) и СК "Боляри" (Велико Търново) Томас Григоров и Антония Начева останаха на косъм от исторически медал, изпреварени от унгарците Немере Шечи и Ивола Турбуш (първи и втори са щафети от Египет и Полша). Но и самото класиране е за аналите на пазарджишкия спорт с гриф "Уникално!".

Точните резултати на нашите състезатели може да видите в официалния сайт на световната федерация ТУК.

Преди минути от щаба на клуба изразиха емоциите си от изключително доброто ни представяне. Старши треньорът Анна Георгиева коментира във Фейсбук в телеграфен стил, но и емоционално:

4 място за българската щафета микс на Световното първенство по модерен петобой в Португалия!
Томас Григоров и Антония Начева записаха невероятно класиране, бориха се до край , на 13 точки от бронзовия медал:
12 фехтовка
5 обстикълс
1 плуване
4 комбайна
Браво Тони, браво Томас, гордеем се с Вас!

Както писахме ТУК, преди дни на същото световно първенство Томас Григоров и Георги Илиев от СК "Шампион" се класираха в Топ 6 на щафетите при младежите.

(Зн)
 


Свързани