Пазарджик

Японска чаена церемония представиха ученици с кимона в Деня на езиците

  27.09.2024 15:50             
Японска чаена церемония представиха ученици с кимона в Деня на езиците

ПАЗАРДЖИК. Стоянка Найденова и учениците от 8.в клас от специалност “Съдебна администрация“ с класен ръководител г-жа Станислава Джамбова отбелязаха Международния ден на езиците с любопитна програма. Основен акцент на деня бе специално поканеният гост - г-жа Д. Атанасова с ученици от клуба и занимания по интереси, облечени в японски кимона.

Най-голям интерес предизвика демонстрацията на японска чаена церемония. Участниците имаха възможността да научат повече за японските традиции, обичаи и език. Събитието завърши с оживена дискусия, в която учениците зададоха много въпроси, демонстрирайки своето любопитство и желание за по-задълбочено познаване на чуждите култури. Денят остави у всички присъстващи не само нови знания, но и вдъхновение за по-нататъшно изучаване на езиците и културите на света

Освен ръководството на училището, имаше и други официални гости. Те изразиха своето задоволство от организираното събитие и подчертаха важността на културното многообразие и изучаването на различни езици.

(Зн)


Свързани