Регионът

Ето кои са победителите в конкурса ”Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал на фойерверките в Панагюрище

  03.10.2024 06:41             
Ето кои са победителите в конкурса ”Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал на фойерверките в Панагюрище

Вече са ясни отличените в конкурса за „Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал на фойерверките 2024, който се проведе в периода 20-22 септември в Панагюрище. Събитието събра хиляди любители на фойерверките от цялата страна и чужбина. Сред тях бяха и десетки фотографи, които запечатаха красиви кадри.

Във всяка една от вечерите, отборите на участниците във фестивала от Франция, Германия и Португалия представяха пред хилядите гости на събитието, внушителни пиро-музикални спектакли в небето над Панагюрище. Домакините от „Огнена хризантема” също показаха не по-малко майсторство със своите откриваща и закриваща заря. Темата на тазгодишния фестивал бе филмова музика.

Феерията от цвят и светлина в небето над града са отразени и в кадрите, които участниците в конкурса изпратиха.

В тазгодишното, трето по ред, издание на конкурса за „Най-добра снимка на фойерверки” от Международни фестивал на фойерверките в Панагюрище бяха приети за участие общо 105 снимки на 26 автора разпределени в двете категории - „Фотография с фотоапарат” и „Мобилна фотография”. След разглеждане на снимките на всички участници в творческата надпревара, жури съставено от представители на организаторите „Огнена хризантема” ЕООД, Фотоклуб Панагюрище и Община Панагюрище определи и призовите тройки в двете категории.

Ето и класацията:

„Фотография с фотоапарат”

  1. Николай Гареев
  2. Константин Хърков
  3. Гинка Ричева

Николай Гареев

Константин Хърков

Гинка Ричева

„Мобилна фотография”

  1. София Пашова
  2. Петрана Петришка
  3. Димитър Лещаров

София Пашова

Петрана Петришка

Димитър Лещаров

„Избор на публиката”

София Пашова

Надпреварата за приза „Избор на публиката” се проведе изцяло онлайн на страницата на конкурса във фейсбук.

Отличените фотографи ще получат специални грамоти и предметни награди осигурени от организаторите, на церемония, която предстои.

С всяко свое издание конкурсът увеличава броя на своите приятели и се утвърди като любимо съпътстващо събитие на фестивала.

Натоварен с ежегодното провеждане на конкурса е панагюрският художник и фотограф д-р Николай Радулов.

 


Свързани