Регионът

Картини на деца от ДЦДМУ „Дъга“- Панагюрище гостуват на град Банкя

  07.10.2024 12:10             
Картини на деца от ДЦДМУ „Дъга“- Панагюрище гостуват на град Банкя

След успеха на изложбата "Абстракция и цвят" в Историческия музей на Панагюрище платната на децата от ДЦДМУ „Дъга“ продължават своята мисия да популяризират таланта им. Този път в Банкя, където на 2 октомври в СУ "Христо Смирненски" беше открита съвместната изложба "Среща на стихии".

Абстрактните живописни картини на панагюрските таланти и прекрасните керамични творби на домакините се вплетоха в общ шарен празник, възпяващ необятния свят на децата. Резултатът докосна присъстващите с богатството на цветове и форми. Творческата енергия на авторите от Панагюрище и Банкя изпращат посланието колко важно е изкуството в живота на всеки.

Кметът на Община Панагюрище Желязко Гагов изпрати поздравителен адрес до организаторите и участниците в събитието и силно развълнува присъстващите. В поздравителния адрес г-н Гагов призовава: "Заедно да продължим да откриваме таланта в децата ни, за да изграждаме онези личности, от които се нуждае нашето общество."

Директорката на училището г-жа Герасимова, която е родом от Панагюрище, изрази надежда, че тази първа съвместна изява ще даде начало на поредица от общи инициативи между Банкя и Панагюрище.

Изложбата "Среща на стихии" в гр.Банкя може да се разгледа до 31 октомври.

(Зн)


Свързани