Спорт

Велинградският клуб „Импулс-2002“ отново е шампион

  09.10.2024 18:04             
Велинградският клуб „Импулс-2002“ отново е шампион

Състезателите на велинградския клуб “Импулс-2002” с треньор Диана Енчева отново завоюваха призови места на държавния и международния шампионат провел се на 5 и 6 октомври в Стара Загора. Резултатите им са доказателство за високото ниво на подготовка и отдаденост както на танцовите двойки, така и на техните треньори.

Борис Ушев и Ивана Енчева се отличиха на европейското първенство, където заеха престижното 3-то място. В държавното първенство, те също показаха своята универсалност, като завоюваха трети места както в латиноамериканските, така и в стандартните танци.

Костадин Немков и Виктория Шолева се класираха на девето място в държавното първенство и успяха да подобрят резултата си на турнира Stara Zagora Open, където заеха седмата позиция.

Николай Немков и Рая Манолева достигнаха финала на държавното първенство, като също така грабнаха третото място в Stara Zagora Open.

Постижение за клуба беше представянето на младите Калоян Шолев и Кристияна Кирилова, които не само се класираха сред финалистите на държавното първенство и заеха трето място в категория Juvenile в Stara Zagora Open, но са и единствената детска двойка, която която успя да достигне финала в състезание с по-големи участници - до 15 години.

Христо Статев и Ани Иванова завършиха на четвърто място както в държавното първенство, така и в турнира Stara Zagora Open, показвайки стабилност и техника.

Ангел Свирков и Асия Бозова спечелиха титлата шампиони на България в категория юноши старша възраст (латина), затвърждавайки своята водеща позиция на национално ниво.

Янислав Колев и Виолета Целева също се наредиха сред финалистите на държавното първенство, а в Stara Zagora Open завоюваха третото място.

Отлично представяне отбеляза и Павлина Ангелов, която спечели три медала на държавното първенство за соло момичета


Свързани