Регионът

Младежка музикална формация гостува на БНТ

  20.09.2024 15:00             
Младежка музикална формация гостува на БНТ

ВЕЛИНГРАД - СОФИЯ. На 15 септември Младежката музикална формация към ЦПЛР-ОДК Велинград с диригент Елин Костадинов взе участие в първото за сезона предаване "Отблизо". Темата беше "Как да мотивираме децата да правят музика в ерата на дигиталните зависимости".Оркестърът изпълни две пиеси, а водещата Боряна Граматикова покани директора на ОДК Катерина Мирчева и диригента Елин Костадинов за разговор. Акцентите бяха върху развитие на таланта на децата в извънкласните форми и по-конкретно музиката.

В годините във Велинград имаше 3 духови оркестъра, В музикалните школи в ОДК продължават традициите на духовата музика и специалисти работят с младите дарования.подрастващите музиканти имат възможността сами да избират репертоар, получават нотна грамотност, създават нови приятелства, научават се на точност, дисциплина, отговорност. Всяка година чрез демонстрации в училищата се подбират и записват нови деца за школите. Извънкласните дейности, спорта и изкуствата помагат в борбата с дигиталните зависимости чрез ангажираност и осмисляне на свободното време в заниманията по интереси.

На 14.09.24г по покана на Община Пазарджик Младежката музикална формация взе участие със своя програма  във "Фестивалия"- събитие за култура и изкуство , което събра в тридневен фест детски и професионални творчески колективи на голямата сцена в парка при стадиона. 
Творческата учебна година в ЦПЛР ОДК ще стартира на 1 октомври, приемането на заявленията и записването в школите продължава.
(Зн)

Свързани