Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

Бадминтонистите на Неделчо Кесов защитиха шампионската си титла при мъжете и жените!

  02.09.2024 10:32             
Бадминтонистите на Неделчо Кесов защитиха шампионската си титла при мъжете и жените!

На 31.08 - 01.09.2024 г. в гр. София, зала “Европа”, се проведе Държавно-отборно първенство за мъже и жени смесени отбори ,купа “Проф. Д-р Пюзант Касабян” . Участие взеха първите 16 отбора в България. Бадминтон-скуош клуб Пазарджик стана Държавен шампион отборно на мъже и жени при смесените отбори. Отборът ни бе в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева, Гергана Павлова, Рая Пашова, Стефан Гърев, Илиян Стоилов, Илиян Янков, Антон Каисти, Виктор Минеков.

Тимовете бяха разделени в четири групи, по четири отбора във всяка група, като само победителя в групата се класираше за полуфинал. Жребият определи “ Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” да е водач в група “А” , като шампиони от миналата година, а другите отбори в нашата група, бяха “Атлет” - Първомай, Гълъбово и “Мимико” - Плевен.

Бадминтониститее на Неделчо Кесов победиха с по 5:0 срещи отборите на Гълъбово и Плевен и в последната среща от групата се наложиха над отбора на Първомай с 4:1 срещи, като с това спечелиха убедително групата и се класираха за полуфинала. Там срещу нашите се изправи отборът на “Левски-Люлин”- София, които спечелиха група “Г”.
“Бадминтон-скуош клуб Пазарджик “ победи убедително на полуфинала “Левски-Люлин”- София с  5:0 срещи  и така се класирахме на финал. В другият полуфинал ВИАС-София победиха с 3:2 срещи “Виктори”- София. На финала победихме отбора на ВИАС-София с 3:2 срещи, като по този начин станахме шампиони за втора поредна година , защитихме титлата от 2023 г. и първата купа на името на проф. д-р Пюзант Касабян.

(Зн)


Свързани