Пазарджик

Пазарджик в очакване на лекоатлетическия крос “Златна есен“

  23.10.2024 07:59             
Пазарджик в очакване на лекоатлетическия крос “Златна есен“

Задавеа се традиционното издание на кросът по лека атлетика за ученици „Златна есен“. Той ще се състои на 23 октомври 2024 г. в парк-остров “Свобода”. Събитието, което е неминуемо част  от спортния календар на града, продължава да привлича стотици млади участници и се утвърди като традиция за развитието на ученическия спорт.

В кроса ще вземат участие ученици от 5-ти до 12-ти клас в училища на територията на Община Пазарджик, разпределени в четири възрастови групи:

- 5-6 клас - момичета и момчета

- 7-8 клас - момичета и момчета

- 9-10 клас - юноши и девойки

- 11-12 клас - юноши и девойки

Целта на събитието е да насърчи здравословния начин на живот и спортната активност сред младите хора, като предостави възможност за съревнование и развитие на техните умения в бягането.

Община Пазарджик организира, финансира и провежда мероприятието, като по този начин демонстрира своя ангажимент към спортното развитие на подрастващите и изграждането на активни и здрави млади хора.

Всички ученици, учители, родители и спортни ентусиасти са поканени да се присъединят към мероприятието на 23 октомври в парк-остров “Свобода” за един вълнуващ спортен ден, изпълнен с енергия и състезателен дух.


Свързани