Регионът

Читалищата ни се готвят за 1 март – Ден на любителското творчество

  24.02.2024 07:58             
Читалищата ни се готвят за 1 март – Ден на любителското творчество
В Стрелча вече са готови с празничния концерт, който ще видим на 29 февруари

Читалищата в Пазарджишка област се готвят усилено за 1 март – Ден на любителското творчество. В навечерието на празника, като люлка на самодейното изкуство, те са ангажирани с подготовка на концерти и програми за отбелязването му.

Ден по-рано, на 29 февруари в гр. Стрелча, от 18.00 ч. в салона на читалище „Просвещение-1871“ ще се проведе Празничен концерт – Общински преглед на художествената самодейност на читалищните творчески колективи от града и селата на тази територия. Една добра традиция от едно по-старо време, съхранена по този начин, само в тази община в региона. Организатори на събитието са Община Стрелча и градското читалище „Просвещение-1871“. А РЕКИЦ „Читалища“ и сега е подготвил грамоти и цветя за всеки любителски колектив.

Това са част от темите, които са заложени за първата за 2024 г. Регионална среща на читалищните ръководни екипи от региона – тя е на 28 февруари от 13.00 ч. в пазарджишкото читалище „Христо Ботев-1897 г.“.

Съвещателната програма е с елементи на обучение по прилагане на императивни текстове на закони и наредби, касаещи читалищата - по функционирането и отчетността, поясни Радка Енчева-Кочева от РЕКИЦ „Читалища“-Пазарджик.

(Зн)


Свързани