Спорт

Днес е събранието на Хебър - заявления подадоха Папазов, Шопов, Валдани, Димитров, Даскалов…

05.03.2024 10:12
В началото на февруари управителното тяло подаде колективна оставка

ПАЗАРДЖИК. Днес от 12 часа на стадион „Георги Бенковски“ е извънреднто общо събрание на Хебър, а заявления за членове на форума заедно със свидетелства за съдимост вече подадоха добре познати лица, някои от които и преди са били в управлението на пазарджишкия футбол, готови да помагат с експертиза и/или пари. Сред потенциалните членове на новия Управителен съвет има и хора, които традиционно са помагали и продължават да помагат на Хебър всеки месец, за да го поддържат в това състояние – общинският съветник и бизнесмен Румен Димитров, строителният предприемач Валентин Василев-Валдани, собственикът и управител на фирма за търговия с машини и техника Димчо Ганев. Бившите шефове на Хебър – общинският съветник Иван Папазов и Борислав Даскалов, също са подали заявления за членове на общото събрание, както и бизнесменът Атанас Шопов, който също даде солидна финансова инжекция на клуба, в който е бил юноша. Очакват се и номинациите на Община Пазарджик за нейни представители в управата на сдружението, за да се гарантира прозрачното разходване на общинската субсидия.

Ето дневният ред на събранието:

1. Освобождаване от длъжност и отговорност на Председателя на Управителния съвет и на членовете на Управителния съвет.

2. Освобождаване на членове на Сдружението.

3. Приемане на членове на Сдружението.

4. Избор на нов Управителен съвет и Председател на Управителния съвет.

Да припомним, че извънредно събрание се свиква след като на Общината Петър Куленски заяви, че сваля категорично доверието си от избрания в края на януари нов стар Управителен съвет и настоя за незабавното свикване на общо събрание, на което да се приемат нови членове на сдружението и да се избере нов УС. Реакцията на управителното тяло бе подаването на колективна оставка, а още преди това председателят Елизар Спасов обяви, че са поканени хора от бизнессредите на Пазарджик, доказали се като успешни и помагащи на Хебър.

(Зн)

Свързани