Други

Един мъжки разговор за нежното лице на „Асарел-Медет“

  08.03.2024 08:51             
Един мъжки разговор за нежното лице на „Асарел-Медет“

Осмомартенски поздрав за силните момичета от компанията - за разлика от цветята, думите не увяхват

Инж. Ивайло Василев - за жените, които успяват
„Съществува едно широкоразпространено мнение, че в тежката индустрия някои професии са чисто „мъжки“. Но аз категорично не съм съгласен!“, споделя директор „Иновации, планиране и развитие“ инж. Ивайло Василев. Според него в „Асарел-Медет“ има много вдъхновяващи жени в сферата на точните и аналитичните науки, а компанията е печелила редица престижни награди с ключовото участие на специалисти жени.
За него комуникативността е едно от най-силните качества на „нежната половина“ на компанията. „Жените са по-емоционални, но тази чувствителност ги прави по-емпатични“, посочи той. На дамите от компанията пожела: „Да бъдат такива, каквито са и да правят това, което правят в момента, защото го правят добре. Да са усмихнати и позитивни“!

 

Инж. Неделчо Елшишки - за жените с респект и благодарност
Дамите в производството стъпват „твърдо с кубинките“, казва инж. Неделчо Елшишки, ръководител на Обогатителна фабрика „Асарел“. Макар да са облечени в дрескода на производството, те влизат в него със своите ценни женски качества – гъвкавост, предпазливост и деликатност.
„Близо 20% от работещите във Фабриката са жени, като повечето работят като кранист, флотиер или реагентчик, заедно с лаборанти и технически организатори“, разказва ръководителят на единия от трите производствени цехове в „Асарел“.
„Жените кранисти управляват подемни съоръжения с товароносимост до 80 тона. А лекотата, с която преместват едрогабаритни товари и изпълняват всички съпътстващи сложни маневри, карат всички нас – мъжете, да изпитваме респект към тях!“, допълва с благодарност той. „Пожелавам на всички жени в дружеството да бъдат все така силни и да са с високо вдигната глава, защото разчитаме на тях!“, казва по повод празника началникът на Обогатителна фабрика „Асарел“.

Инж. Тодор Маринов - за жените, които умело преценяват финансови рискове
В счетоводството, финансите и оценката на рисковете дамите са много успешни, казва инж. Тодор Маринов - ръководител на отдел „Управление на паричния поток и риска“ в „Асарел-Медет“. „Жените умеят да предвиждат ситуациите с няколко хода напред като на шахматното поле“, споделя той.
„Те са добре образовани и са отговорни по отношение на изпълняваните задачи, спазват законите и приетите вътрешни правила и процедури“, казва още той и оценява високо стриктната работа на преобладаващо дамския екип в дирекция „Финансово-икономически дейности“. „За успеха на „Асарел“ жените са важни като цената на медта!“, заключава с усмивка инж. Тодор Маринов в навечерието на Осми март.

Инж. Божидар Машев – за химията на жените
Какво е да ръководиш 40 дами в няколко фирмени лаборатории? Отговорът знае инж. Божидар Машев, който оглавява „Качествен контрол“ - най-дамският измежду всичките отдели в „Асарел-Медет“. „Не е никак лошо да се работи с жени, дори на моменти е предимство“, казва той. Смята, че в много отношения дамите са по-директни, което прави разрешаването на проблемите по-лесно. „При нас има много мъжки момичета, които понякога имат повече кураж от мъжете. Половината от тях работят на смени, като извършват нелек физически труд“, допълва той с уважение.
Според него прецизността на химичните анализи е като „втора природа на жената“, затова дамите са много успешни в тези професии. Шегува се, че на „жена с колби“ можело да се погледне като рисков фактор, защото смята, че чувството за хумор помага във всяка ситуация. С широка усмивка, но съвсем не на шега казва на „нежния“ си екип простичкото, но човешко: „Благодаря“!

(Зн)


Свързани