Спорт

Хебър не се даде в Благоевград, макар и с човек по-малко

  11.03.2024 19:30             
Хебър не се даде в Благоевград, макар и с човек по-малко

БЛАГОЕВГРАД. Ценна историческа точка за Хебър, който в последния мач от 24-ия кръг в efbet Лига Хебър направи хикс - 1:1, срещу негостолюбивия Пирин. След равенството, което е първо в статистиката за нашенци като гости на стадион "Христо Ботев", "орлетата" заемат 14-а позиция с 21 точки, докато Хебър е с три повече на 13-о място. Пазарджиклии играха от 29-ата минута с човек по-малко, след като Йоан Н'зи настъпи лошо Христо Попадийн - така френският полузащитник си изкара втори жълт и червен картон.

Иначе именно Попадийн откри резултата. Десет минути преди почивката Полонски получи пас на левия фланг, финтира Збун и центрира остро по земя, а на точката на дузпата дебнеше Христо Попадийн, който с техничен удар опъна мрежата на "гробарите". Домакините бяха по-настоятелният тим и след това, но в 64-а мин. хебърци достигнаха до отличен шанс да изравнят резултата. Полонски сгреши при изнасянето на топката и се получи разбъркване в полето на Пирин. Красиан Колев достигна до възможност за удар и стреля силно, но Ковальов се намеси блестящо и опази мрежата си от попадение.

Иначе публиката на благоевградчани ликува в 14-та минута, но радостта им бе кратка. Данило Полонски мушна топката зад гърба на Дебърллиев в мрежата, но се оказа, че се е намирал в положение на засада. Украинецът получи дълъг пас от своя сънародник Ковальов и хладнокръвно прати топката покрай Дебърлиев, но радостта му беше за кратко. А повторението ни убеди, че Полонски е бил в нередовна позиция.

И сега смените на Любо Пенев се оказаха гениални - тъкмо влезлите едновременно след почивката (в 60-та минута) Атанас Кабов и Шейх Диаманка донесоха равенството в 72-ра минута. Хебър изпълни корнер, след който Диаманка получи топката в наказателното поле, финтира защитник на "орлетата" и центрира към реабилитарания юноша на Левски, който без да се замисля нанесе остър кинжален шут за 1:1.

След мача тренорът на хебърци Любослав Пенев бе бесен. "Ние играем с идеята да побеждаваме. Днес това не се получи. Бяхме с човек по-малко много време. Картонът първия на Йоан е спорен за мен. Вторият има настъпване - окей. Доволни сме, важното е, когато прибавяме точки в актива. Играхме добре и в двете полувремена и логично изравнихме. До последно се надявахме да имаме още възможности за гол. Важна е дисциплината в такива моменти. Поздравих момчетата с добрия мач. Има неща, които трябва да се коригират. Показаха ни картони, които не са такива ситуации. Редно е да има диалог между футболисти и съдия. Лесно е - вадиш картона и так, веднага. В много случаи не е редно", започна Пенев. 

Много добре започнахме, изпробвано е и дава резултат. Това е точната тактика, която малко се развали. Не загубихме мача и това е важно за самочувствието за отбора. Прицелени сме в следващия мач към трите точки. Ние не сме излизали от пътя на победата. Справяме се добре и мисля, че продуктът, който представяме, е добър. Убеден съм, че в никакъв случай няма да играем по-слабо, няма гаранция, но ще се постараем това да не се случва. Преди мача четох, че Враца подават жалба срещу съдийството.

В този ред на мисли искам да кажа нещо интересно, това е фактология. Предният ни домакински мач - нищо лично, но заради тези двамата съдии, които бяха на ВАР и терен загубихме от 3 мача 7 точки. Това е миналият полусезон срещу Локо Пловдив 3:4, вместо да победим 3:1 - Железов ни вкара два гола от катафалката. После гости на "Герена" - гол след волейболна асистенция. Главният попита съдията на ВАР дали е чиста ситуацията, той вика "Да, да, голът е редовен". На ВАР беше Драганов и за мача с Левски ни ги събраха и двамата. Всеки симпатизира на някой отбор. Когато си професионалист, не може да има пристрастия. Това е спортна битка, която трябва да се реши от съдиите", завърши Ел Голеадор.

ПИРИН: 12. Максим Ковальов, 4. Айуб Абу, 6. Андрей Йорданов, 18. Арно Лузайадио (78' 27. Георги Върбанов) , 7. Асен Дончев, 28. Виталийс Ягодинскис, 14. Данило Полонский (86' 29. Станислав Костов) , 77. Моду Диане (78' 13. Евгени Георгиев ), 19. Юго Комано, 83. Христо Попадийн (60' 11. Иван Тасев), 5. Николай Бодуров (К) Резерви: 1. Марио Кирев, 20. Брайън Есало, 16. Мартин Георгиев, 30. Любомир Тодоров, 8. Лазар Боянов.

ХЕБЪР: 1. Петър Дебърлиев (К), 43. Жоао Сеско,7. Георги Вълчев , 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин, 75. Йоан Н'зи , 8. Красиан Колев (76' 84. Стилиян Тисовски ), 14. Олексий Збун, 10. Ангел Бастунов (85' 21. Божидар Пенчев) , 9. Николас Пенев (60' 29. Шейх Диаманка ) , 17. Марк-Емилио Папазов (60' 11. Атанас Кабов ) Резерви: 88. Мартин Янков, 13. Архан Исуф, 3. Богомил Божуркин, 18. Иван Дишков, 23. Сашо Лебанов.

(Зн)


Свързани