Други

Националната ПГГС “Христо Ботев“ – гр. Велинград със собствен щанд на XXVIII-та Международна изложба “Природа, лов и риболов“

  04.04.2024 18:18             
Националната ПГГС “Христо Ботев“ – гр. Велинград със собствен щанд на XXVIII-та Международна изложба “Природа, лов и риболов“

ПЛОВДИВ. Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград се представя със собствен щанд на XXVIII-то Международно изложение „Природа, лов и риболов“. Утвърдилият се като най-престижен форум в България за опазване на природните ресурси и тяхното използване, бе открит официално на 3 април 2024 г. в Международния панаир и ще продължи до 7 април 2024 г. (неделя).

Лентата по време на откриването на изложението преряза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. Акцент на тазгодишното издание на изложението е отбелязването на 140 – годишнина Организирано ловно движение в България.

С модерен дизайн се отличава щандът на велинградската горска гимназия, за оформянето на който главната заслуга и тази година е на инж. Надежда Ганчева. Хилядите посетители на XXVII-то Международно изложение „Природа, лов и риболов“ имат възможност да се запознаят с богатата история и традиции на училището в обучението на кадри в областта на горското и ловното стопанство. На щанда с усмивка и полезна информация посрещат гостите на изложението, учениците Иван Ганчев и Спасимир Методиев, както и талантливият ни фотограф Красимир Джалев, ръководени от зам.-директора на Националната ПГГС „Христо Ботев“, инж. Надежда Ганчева.

Откриването на изложението уважи и директорът на гимназията Георги Янчев.

Още през първия ден на изложението зоната на представяне на Националната ПГГС „Христо Ботев“ привлече сериозен интерес. Отблизо с щанда на гимназията се запозна и зам.-министърът д-р инж. Мирослав Маринов. Висока оценка за присъствието на гимназията даде също инж. Стоян Тошев – изпълнителен директор на ИАГ. Сред посетителите имаше редица ръководители на държавни предприятия, директори на стопанства, възпитаници и приятели на училището, които с нескрита гордост посетиха щанда на гимназията, която е единственото средно учебно заведение с участие в престижния форум.

Международното изложение „Природа, лов, риболов“ се реализира отново под егидата на Министерството на земеделието и храните и в партньорство с Изпълнителната агенция по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС- СЛРБ), Лесотехнически университет – София и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Освен голямо разнообразие от изделия за лов, риболов, алтернативен туризъм и спорт от водещи фирми, изложбата представя дейността на държавните горски предприятия, на институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на околната среда. В изложението се представят над 150 компании от 21 държави.

В програмата на първия ден от международния форум се проведе и дискусия на тема „Разселване на дивеч в България“. В нея Националната ПГГС „Христо Ботев“ бе представена от преподавателя по лов и дивечовъдство инж. Филип Устабашиев и учениците Спасимир Методиев, Иван Ганчев и Красимир Джалев.


Свързани