Пазарджик

За осми път сме домакини на Международния мандолинен фестивал “Viva Tremolo“

  19.06.2024 07:22             
За осми път сме домакини на Международния мандолинен фестивал “Viva Tremolo“

ПАЗАРДЖИК. За осми пореден път областният град ще бъде домакин на Международния мандолинен фестивал "Viva Tremolo".

Официалното откриване е в петък от 18,30 часа. Илия Митрев, диригент на пазарджишката мандолинна формация "Елена Генова", припомни, че това е единственият подобен музикален форум в България и благодари на Община Пазарджик за подкрепата към фестивала в качеството й на основен организатор на събитието.

В  Международния мандолинен фестивал VIVA TREMOLO ще вземат участие Мандолинна формация“ Елена Генова“- Пазарджик, Мандолинен оркестър "Маестро Георги Атанасов"- Пазарджик, Детски мандолинен оркестър „Мандолинат“- Пазарджик, както и Мандолинен оркестър „Петър Панов – Мирково, Мандолинен оркестър на гр. Свети Николе, Македония, Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ – Сандански.

По традиция фестивалът ще завърши с композиция „Паладио“ от Карл Дженкинс, изпълнена от всички оркестри под диригентството на Илия Митрев. Всички концерти ще бъдат на сцена в "Маестро Георги Атанасов". Всички оркестри в музикалния форум ще получат дипломи.

Входът е свободен.

В събота е традиционното сутрешно матине - ще видим изпълненията на Детски мандолинен състав "Мандолинат" от 10,30 часа в лапидариума на Регионалния исторически музей.
(Зн)


Свързани