Крими

Съдът отказа да пусне под домашен арест Никола Райчев

  19.06.2024 14:33             
Съдът отказа да пусне под домашен арест Никола Райчев

Разширен съдийски състав от Окръжен съд-Пазарджик преди минути отказа да пусне под домашен арест с проследяващо устройство 18-годишния Никола Райчев, обвиняем за убийството на 21-годишния Ангел Здравков. 

Както писахме по-рано днес ТУК, молбата за промяна на мярката на Райчев-„задържане под стража" с по-лека бе внесена от адвоката му Емануил Профиров не бе уважена от магистратите. Съдът уважи исканията на почерненото семейство и допусна като граждански частни обвинители родителите на Ангел Здравков- Михаела и Недялко, допускайки предявяването на кръвнина в размер на 900 000 лв. а тях и 16-годишната им дъщеря Денислава .

 „Справедливост за Ангел ! Докажете, че ви пука за българските деца! 20 години затвор е жалка присъда за убийство!", „Един погубен живот не струва колкото 20 години лишаване от свобода!", „Доживотна присъда като за хладнокръвен убиец!" - такива плакати издигнаха минути преди началото на заседанието негови бивши съученици и приятели, както и граждани, дошли да подкрепят семейството на убитото момче в битката им за справедливо наказание.

В съдебната зала на днешното разпоредително заседание присъства и майката на Никола – Гергана Михайлова, която първоначално искаше да бъде негов защитник, а в последствие прие да е само свидетел по делото, тъй като е била разпитвана като свидетел още на 30 септември. В съдебната зала бяха баба му и дядо му по бащина линия и баба му по майчина, тъй като дядото е получил инсулт и не можа да присъства на заседанието. 

Прокурорът по делото Георги Кацаров поддържа обвинителния акт, в който убийството е квалифицирано като предумишлено убийство, за което наказанието е лишаване от свобода до 20 години или доживотен затвор. В следващото заседание, което ще бъде на 11 юли, ще бъдат изслушани показанията на родителите и сестрата на Ангел Здравков, както и Дарина Бързакова, която е била по време на мястото на смъртоносното намушкване с нож на Здравков. Предвидено е и изслушването на около 30 свидетели.

Да припомним, че трагедията стана на 29 септември 2023 г. пред жилищен блок в кв. „Запад", където 18-годишният Никола Райчев пресрещна Ангел и Дарина и с нож прободе на 2 пъти бившия възпитаник на Езикова гимназия „Бертолт Брехт" Ангел Здравков. След престъплението Райчев избяга и в продължение на близо седмица той се укриваше от правосъдието и бе задържан на Централна гара София на 3 октомври.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички