Регионът

”Стрелица” даде началото на културните тематични уикенди и детското лято

  14.07.2024 06:11             
”Стрелица” даде началото на културните тематични уикенди и детското лято

СТРЕЛЧА. За трета поредна година Община Стрелча и народното читалище „Просвещение-1871“ организират културната програма „Тематичен уикенд“. Тя се провежда всяка събота в летните месеци по идея на кмета на общината инж. Георги Павлов и председателя на читалището Мариана Няголова.

Участието на Певческа група „Стрелица“ на 6 юли зададе обещаващо начало. Концертът, който зарадва многобройната публика, е посветен на 10-годишния им юбилей, а групата го представя за втори път в Стрелча. И сега зрителите се насладиха на талантливите певчески умения, артистичност и завладяваща енергия на участниците в групата с ръководител музикалния педагог Стефка Стефанова. Взрив от емоции и настроение съпровождаха изпълненията на „Стрелица“ от различни музикални жанрове. По традиция вечерта завърши с любимите народни хора, които изпълниха обновеното парково пространство.

Тази събота пък, в 19.30 часа, започна концерт-спектакълът „По Илинден“ – съвместна продукция на НЧ „Отец Паисий-1930“ във Величково и НЧ „Отец Паисий-1933“ в Хаджиево. На откритата лятна сцена в градския парк излязоха фолклорните групи „Величковче“ и „Детелина“, танцовите клубове „Тракийка“ и „Детелина“, женската певческа група „Згърлийка“.

С много забавления стартира и Детското лято в Стрелча миналия уикенд, също в градския Парк. Програмата беше открита от зам.-кмета на общината Васил Кацаров. За доброто настроение на малките гости се погрижиха от парти-агенция „Слон Балон“. Имаше много интересни игри, танци, рисунки. Всички деца получиха тениски.

(Зн)

 


Свързани