Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Пазарджик

Националният конкурс за млади поети “Димитър Бояджиев“ отново е в Пазарджик

  06.09.2024 13:41             
Националният конкурс за млади поети “Димитър Бояджиев“ отново е в Пазарджик

След три години прекъсване, Община Пазарджик с гордост обявява Седмия национален конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев“. Да припомним, че последното издание на престижната надпревара, която се провежда веднъж на две години, бе през октомвври 2021 г., но тогава журито не присъди награда на претендентите, изхождайки от принципа, че "оценката на творбите на младите автори не допуска посредственост, а търси отличното владеене на българския език, познания в областта на поетичното изкуство, съдържателност и уникалност на творбата".

Конкурсът е отворен за участие на млади автори до 30-годишна възраст от цялата страна. Желаещите да участват могат да изпратят своите творби до 20 септември 2024 г., а резултатите ще бъдат на 1 октомври 2024 г., Деня на поезията.

Условия за участие:
- Участието в конкурса е анонимно.
- Всеки автор може да изпрати до 5 непубликувани стихотворения.
- Творбите могат да бъдат изпратени по електронен път на адрес: [email protected] или по пощата на адрес: 4400 Пазарджик, бул. „България“ 2, Община Пазарджик, Дирекция „Образование и култура“, в запечатан плик с приложени в по-малък плик име, адрес и телефон за контакти.

Победителите ще получат и специални награди - Издаване на стихосбирка на най-добре представилия се автор и грамота и издаване на сборник със стихотворения на други автори, участвали в конкурса и отличени от комисията.

Допълнителна информация може да получите на телефони: 034/402 273 или 0886002102.
 


Свързани