Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

На язовир „Батак“: Над 60 атлети се включиха в първото издание на TRI LEGEND Батак

  29.07.2024 16:45             
На язовир „Батак“: Над 60 атлети се включиха в първото издание на TRI LEGEND Батак

През изминалия уикенд в сърцето на Родопите се проведе единственият в България шосеен триатлон на средна дистанция - TRI LEGEND Батак. Атлети от България, Сърбия, Италия, Белгия и Франция премериха сили по живописното и предизвикателно трасе в к.к.Цигов чарк, около язовир Батак.
Те стартираха с 1,9 км плуване във водите на язовира, продължиха с 90 км колоездене по стената на водоема и финишираха с 21 км бягане.
Освен към невероятните природни дадености на региона, името на събитието цели да насочи вниманието и към впечатляващите хъс и мотивация на състезателите, доброволците и партньорите, които се включват в него.
"Подхранването на общност от такива хора е изключително благоприятно както за спорта, така и за региона", коментира главният организатор на събитието Момчил Димитров.
Благодарение на активната подкрепа от общините Батак и Ракитово и Област Пазарджик, близо 60 триатлета се насладиха на първото издание на TRI LEGEND.
При щафетите победител стана отбор Тракийски лъвове. Първи при мъжете е Деян Величкович от Сърбия, а при жените - Венета Петрова-Гатева. Името на всеки от тях беше гравирано върху специален трофей, който се превръща в метафора за легендата, която ще бъде предавана от победител на победител и обогатявана с техните имена.

Свързани