Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Спорт

Томас Григоров и Георги Илиев спечелиха състезанията по модерен петобой в Пазарджик

  27.08.2024 17:20             
Томас Григоров и Георги Илиев спечелиха състезанията по модерен петобой в Пазарджик

Републиканското първенство по модерен петобой и турнир „Христо Чочев - Мемориал”, които се проведоха от 23 до 25 август в новооткритата база на плувен комплекс „Балона” отбелязаха абсолютен успех. Те привлякоха едни от най-добрите млади спортисти в страната и затвърдиха новото спортно съоръжение като водеща дестинация за спортни мероприятия в региона.

В надпреварите участваха изключително талантливи млади състезатели, които демонстрираха висок спортен дух и отлична подготовка. Сред тях блеснаха Томас Григоров и Георги Илиев, които завоюваха титлите абсолютен шампион и вицешампион в цели три възрастови групи от приключилото държавно първенство. Техните постижения са доказателство за високото ниво на подготовка и обещават успешно представяне на предстоящото Световно първенство за U17 в Португалия. Победителите бяха наградени лично от кмета на Община Пазарсжик, Петър Куленски, заместник-кмета Таня Колчакова и началникът на отдел спорт, иновации и младеж - Виктория Вачева. 

Новата база на плувен комплекс „Балона” бързо се утвържди като ключова спортна дестинация, осигуряваща отлични условия за подготовка и провеждане на състезания от най-висок клас. С провеждането на Републиканското първенство и турнира „Христо Чочев - Мемориал” комплексът за пореден път доказа своя потенциал за домакинство на събития от национално значение.

Организаторите на състезанията изразиха благодарност към всички участници и партньори, допринесли за успешното провеждане на събитията, и заявиха своята амбиция да продължат да развиват спорта и да привличат нови състезания в региона.

(Зн)


Свързани