Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

Младите петобойци на „Шампион“ се намесиха и при мъже и жени

  03.09.2024 08:07             
Младите петобойци на „Шампион“ се намесиха и при мъже и жени

Държавно първенство по модерен петобой за мъже и жени се проведе в Арбанаси през изминалия уикенд. За петобойците то ще е паметно и малко тъжно, защото се проведе и последната езда в петобоя, заменена с новата дисциплина обстикълс. Въпреки тежкия месец август, където шампионите имаха цели 4 състезателни уикенда те не се огънаха и отново излъчиха медалисти във всички класирания при мъже и жени.

Радослав Христов, който спечели ездата, и Теодора Маринова се окичиха с бронзови медали индивидуално. В отборното класиране при жените отново девойките на „Шампион“ грабнаха златната купа - Теодора Маринова, Йоана Руменова и Никол Тонкова. През целия състезателен сезон младите ни петобойки нямат загуба и имат голям златен шлем с победи във всички възрастови групи. При мъжете в отборното класиране 16-17 годишните ни шампиони ,където участвахме с 3 отбора се класираха съответно на 2,3 и 4 място от 8 отбора - Томас Григоров, Радослав Христов и Георги Илиев вицешампиони, на 3 място  Васил Топалов, Пол Лалов и Станислав Димитров и на 4 място Димитър Сотиров, Антон Велчев и Йордан Андонов. Поздравления заслужават и неуморните Сара-Мари Рамадани, Михаил Чакъров и Стивън Георгиев, които се раздадоха напълно във всички свои стартове.

През следващата седмица с интерес ще следим Световното първенство в Португалия, където Томас Григоров и Георги Илиев ще вземат участие в мъжка и смесена щафети, както и в индивидуалното състезание. Нека им пожелаем успех и късмет!

(Зн)


Свързани