Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

Невероятен успех за СК “Олимпиец“ – държавна титла при мъжете в петобоя!

  02.09.2024 10:55             
Невероятен успех за СК “Олимпиец“ – държавна титла при мъжете в петобоя!

ВЕЛИКО ТЪРНОВО. На провелото се лятно държавно първенство за мъже и жени в старопрестолния град под Царевец мъжкият отбор на СКМП „Олимпиец“ (Пазарджик) завоюва държавната титла! Със златото се окичиха треньорът Димитър Кестенов, който показа, че и на 35 години може да мери сили с активните шампиони, както и Радослав Стойчев и Стоян Грошлев. Тиова бе и последното държавно с включена конна езда като дисциплина. Вече тя ще бъде заменена от трасето с препятствия - обстикълс.

В индивидуалното класиране при мъжете Радослав Стойчев стана държавен шампион, а веднага след него с вицедържавна титла и сребърен медал на почетната стълбичка се качи Димитър Кестенов.

При жените в индивидуалното класиране Кристина Денина стана вицедържавна шампионка, а в отборното класиране,заедно с Цветелина Тодорова и Елена Денина,пазарджишките момичета спечелиха бронзовите медали.

Много добро представяне направи и Стоян Грошлев, който остана на косъм от медала и зае четвърто място. Похвалите на треньорите Димитър Донов и Димитър Кестенов заслужиха и Цветелина Тодорова, Елена Денина, Даниел Куртаков, Симеон Серев и Атанас Иванов.

„Днес беше исторически ден за нас! Благодарности на всички родители, треньори и приятели!“, коментираха с гордост от представянето от треньорския щаб.

(Зн)


Свързани