Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Други

Златни медали за „Евридика“ и ракитовски дует от Световния фолклорен шампионат

  04.09.2024 15:05             
Златни медали за „Евридика“ и ракитовски дует от Световния фолклорен шампионат

ГСГП “Евридика” и дуетът Ани Думкова и Лалка Петрова, под вещото ръководство на Маестро Никола Янев - Чоли донесоха два златни медала от XIV Световен шампионат по фолклор “World Folk 2024”, който се проведе от 28.08 - 01.09. в три морски локации.

В продължение на пет дни, публиката в Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас имаше възможност да се наслади на събитието, в което участваха над 800 участници от 60 групи и индивидуални изпълнители от различни страни, сред които България, Литва, Босна и Херцеговина, Индонезия, Индия, Египет, Узбекистан, Израел, Непал и Иран.

Програмата на четиринадесетото издание на форума включваше концерти, дефилета и конкурсни изпълнения.

Мащабното събитие се провежда под егидата на Европейската Асоциация на фолклорните фестивали – ЕАФФ, която е световно призната, акредитирана организация с консултативни отношения към UNESCO в областта на запазването на световното културно наследство към Комитета за нематериално културно наследство на UNESCO.

Дамите от “Евридика” се представиха с три произведения: “Животът наш е суета”, 4За да има голяма любов” и “Храбри баби” - с текст на Ангел Пачалов и музика на Маестро Янев.

При дуетите Ани Думкова и лалка петрова изпяха “Приспи ме, вечер тъмносиня” и “Навън вали”.

Нашите представителки очароваха журито и публиката със своите изпълнения, и заслужено грабнаха златните медали в своите категории.

(Зн)


Свързани