Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Спорт

Ето кои са призьорите на Международния турнир по бадминтон “Георги Бенковски“

  09.09.2024 11:24             
Ето кои са призьорите на Международния турнир по бадминтон “Георги Бенковски“

ПАЗАРДЖИК. Както вече писахме, в събота и в неделя в зала "Иван Симеонов" се проведе традиционният Международен турнир по бадминтон “Георги Бенковски“ за момичета и момчета под 11 и 13 години. Както писахме, домакин бе БК "Георги Бенковски", а надпреварата се организира със финансовото обезпечаване на Община Пазарджик. Във възраст под 11 години момчета единично на четвъртфинал се изигра срещата между двама състезатели на клуба домакин - Димитър Терзиев  и Ивайло Иванов, като с 2:0 надделя Димитър Терзиев. На полуфинал той успя да победи с 2:1 Христо Георгиев от град Първомай, а на финала загуби драматично от Георги Желязков с 2:1. Конкуренцията беше много голяма играеше се точка за точка, на Митко не му достигна малък шанс за победа и така се класира на второ място.

Две ракети на "Бадминтон скуош клуб Пазарджик" също се поздравиха с медали. На двойки момичета при 11-годишните Александра Ламбрева от "БСК Пазарджик" в тандем с Маргарита Хотнишка от “Балкан”-София стъпиха на почетната стълбичка, а при по-големите в същата дисциплина бронзови медали спечелиха и Михаела Рикова от "БСК Пазрджик" и партньорката й Марина Петкова - Русе.

Всички призьори получиха медали и материални награди - на първо и второ място бяха раздадени раници на "Баболат", а на третите места - кърпи на бранда.

"Състезанието беше силно и заслугата за това е на много хора. Благодаря на заместник-кмета на Община Пазарджик Таня Колчакова за това, че присъства и даде началото на нашия турнир. Също така благодаря на треньори, родители, съдии и състезатели, че уважиха нашата покана. Още веднъж сърдечни благодарности към кмета на Община Пазарджик Петър Куленски за отпусната финансова помощ", коментира пред "Знаме" старши треньорът и председател на БК "Георги Бенковски" Димитрийка Димитрова.

Крайно класиране

Момчета единично единично под 11 години

I място - Георги Желязков - Стара Загора

II място - Димитър Терзиев - БК “Георги Бенковски” Пазарджик

III място - Димитър Станков - Свиленград и Христо Георгиев - Първомай

Момичета единично под 11 години

I място - Дарина Хаджиева - Стара Загора

II място - Божидара Даскалова - “Ракет Спийд” - София

III място - Маргарита Хотнишка - “Балкан”-София и Александра Ламбрева -"БСК Пазарджик"

Момчета единично под 13 години

I място Кан Емурла- Хасково

II място Шивак Рупл -“Виктори  клуб”-София

III място Мирослав Абаджиев - Гълъбово и Димитър Димитров - Първомай

Момичета единично под 13 години

I място - Дарина Павлова - Хасково

II място - Изабела Иванова - Първомай

III място - Михаела Рикова - "БСК Пазрджик" и Марина Петкова - Русе

(Зн)


Свързани