Пазарджик

Възстановяват парково осветление, където лампи не са светили от 20 години

  04.10.2024 10:47             
Възстановяват парково осветление, където лампи не са светили от 20 години

ПАЗАРДЖИК. За първи път от десетилетия започнахме реконструкция на парковото осветление в зелените площи между ул. "Стефан Караджа", ул. "Пловдивска", ул. "Средна гора" и ул. "Мътница", съобщи във Фейсбук кметът Петър Куленски. Ето какво още поясни:

- Живущите в близките блокове, ни споделиха, че лампите не са светили повече от 20 г., а в района има много млади семейства, майки с деца и възрастни хора. Към днешния ден в парка има само няколко работещи осветителни стълба, а останалите са унищожени и откраднати, голяма част от кабелите са изрязани и повредени. Успяхме да направим проекта и да стартираме възстановителни и модернизиращи дейности, като работата ще приключи в рамките на един месец. Ще работим през следващата година да облагородим и самия парк по адекватен за съвремието ни начин - обеща кметът. И допълни:

- Този проект е само част от инфраструктурните мерки, които започнахме, след като години наред подобни важни дейности са били пренебрегвани. Нужно е време, няма да ви заблуждавам - с постоянство и постоянен фокус обаче ще върнем светлината и сигурността в нашия град, стъпка по стъпка.

(Зн)

 


Свързани