Пазарджик

Водосвет за здраве бе отслужен в Детско отделение в болница „Хигия“

  15.02.2024 16:10             
Водосвет за здраве бе отслужен в Детско отделение в болница „Хигия“

ПАЗАРЖДИК. Водосвет за здраве и благоденствие на всички лекари, сестри, санитари и пациенти на Детско отделение в болница „Хигия“ бе отслужен днес, по традиция, от архиерейския наместник на Пазарджик отец Боян и от отец Димитър от църквата „Света Богородица“.

„Намираме се в лечебно заведение, ако вземем микроскоп и погледнем ръцете си, колкото и да са чисти, по тях ще открием невидими микроби. По същия начин, както подхождаме към телата си, от време на време, трябва да се вглеждаме и в нашите души. Има е телесни, има и духовни болести, нещата са свързани и едното оказва влияние на другото. Бъдете благословени и с цялото си сърце се грижете и раздавайте за нашите дечица – небесните ангели, които Бог е поверил в ръцете ви“, развълнува със словото си, отец Боян.

“Живеем в малък град, познаваме се, говорим по между си, а за вашата клиника хората казват, че тук срещат професионализъм и християнско отношение. А това е най-важното. Моето желание е да имате по-малко работа и здрави дечица да изпращате в къщи”, каза още в речта си отец Боян.

(Зн)


Свързани