Пазарджик

Кметът Петър Куленски осигури 60 нови болнични легла за МБАЛ Пазарджик

  02.04.2024 17:39             
Кметът Петър Куленски осигури 60 нови болнични легла за МБАЛ Пазарджик

60 нови високотехнологични легла са били осигурени от кмета Петър Куленски за МБАЛ Пазарджик. Това съобщи той днес пред обществеността.

Леглата с подсигурени от сътрудничество между Община Пазарджик, Университета в Берн, Швейцария и Тракийския университет. Ето какво сподели кмета в социалните мрежи:

„Подобряването на здравеопазването и предоставянето на висококачествени медицински услуги е основен приоритет в работата на Община Пазарджик. Благодарение на сътрудничеството ни с проф. Валентин Джонов - професор по патоанатомия към Университета в Берн, и д-р Здравко Тодоров от Тракийския университет, и тяхната категорична подкрепа, МБАЛ Пазарджик се сдоби с 60 нови болнични легла.

Високотехнологичните легла са щедро дарение от Университета в Берн. Това ще доведе до значително обогатяване на наличните ресурси на МБАЛ Пазарджик и отличната заявка за бъдещите международни взаимодействия, които Пазарджик може да реализира с Тракийския университет и Университета на Берн. Това същевременно осигурява по-добра среда за лечение и възстановяване на пациентите в лечебното заведение. Среда, каквато всички в Пазарджик заслужават.

Изказвам своята искрена благодарност към проф. Джонов, д-р Тодоров и Университета в Берн за техния принос към здравеопазването в Пазарджик и заявката за продължително взаимодействие и обмен. Тяхната подкрепа е ярък пример за това, че сътрудничество между академичната общност и местните власти в името на по-добра общност е възможно. И се случва вече и в Пазарджик.“

(Зн)


Свързани