Регионът

15 компютъра за училищен кабинет дари „Биовет“ АД на ОУ „П. Р. Славейков“

  18.03.2024 18:22             
15 компютъра за училищен кабинет дари „Биовет“ АД на ОУ „П. Р. Славейков“

Кабинетът по информационни технологии в ОУ"П.Р. Славейков" в Пещера е оборудван с компютри от "Биовет" АД. Те са доставени и монтирани в петък, в учебното заведение, което имаше нужда от подмяна на морално остарялата техника.

Общо 15 са компютрите в класната стая, те са свързани и в обща мрежа. Към всеки от компютрите е ситуирана нова клавиатура и мишка. От "Хювефарма" са предоставени петнадесет монитора, които вече са вързани към стационарните компютри в кабинета, окабеляването към системите също е изцяло обновено. Монтирани са нови RJ45 конектори на старите FTP кабели, което гарантира нормална работа на мрежата.

Доставката и монтажът на техниката се наложи, след като в края на ноември от школото поискаха подкрепа за подмяна на амортизираната техника. С новите компютри ще работят учениците от класовете, които изучават Информационни технологии и Компютърно моделиране. Част от обучението по компютърно моделиране се състои в създаване на компютърни програми за решаване на задачи със средствата, които се изучават по предмета Компютърно моделиране от общообразователната подготовка. Това не е единственото дарение направено от "Биовет" АД за училището, преди няколко месеца фирмата дари нови чинове за оборудването на друга класна стая.

"От мое име и от името на целия екип на ОУ „Петко Рачов Славейков“ искаме да Ви благодарим за съдействието, съпричастността и отговорното отношение към нуждите на образователния процес в училище. Всичко това ще допринесе за постигане на по-високи успехи в училищните занятия и дейности. Чрез Вашето дарение за пореден път показвате ангажираност към бъдещето на децата и доказвате, че имате положително отношение към развитието на българското образование и инвестирате в него, а това е инвестиция в бъдещето." - се казва в Благодарствено писмо от директора Митка Кавлакова изпратено до ръководството на "Биовет" АД.

(З)


Свързани