Спорт

Зрелищни битки и 12 медала за “Тракиец“ от седмия “Ринг Пазарджик“

  09.04.2024 16:40             
Зрелищни битки и 12 медала за “Тракиец“ от седмия “Ринг Пазарджик“

ПАЗАРДЖИК. Голяма конкуренция и качествен бокс видяха зрителите на седмото издание на турнира "Ринг Пазарджик". Седем клуба от страната участваха в традиционното състезание, организирано от Боксова академия "Тракиец", Община Пазарджик и БФБ, а то самото премина при голям зрителски интерес. Домакините, в отбора на които участваха и боксьорите от клона в Ракитово с треньор Андрей Поюков, показаха класа и спечелиха 6 златни и 4 сребърни медали след зрелищни битки. Петима съдии строго следяха за спазването на правилата на ринга в спортна зала "Хебър".

Боксовата легенда Серафим Тодоров-Сарафа и сега уважи турнира - той връчи купата за най-техничен боксьор на Иван Гаврилов от "Тракиец", който триумфира в кат. до 64 кг.

"Получи се силно състезание. Поздравления и за нашите момчета, и за съперниците. Видя се израстването на момчетата от клуба, което е резултат от работата в залата на младите ни треньори Радослав Кабаджов и Никола Поюков", коментира пред "Знаме" треньорът Ангел Поюков. Той допълни, че четирима състезатели на "Тракиец" н момента са в Плевен за Държавното лично отборно първенство и Купа България за ученици.

"Днес бе теглен жребият и ни се паднаха по-опитни съперници, но това само ще ни амбицира да покажем най-доброто от себе си", уверен е Поюков. 

(Зн)


Свързани