Спорт

Интервю с треньора на “Хебър“ Веселин Великов: Честност и работа – това ще дам. Няма да се откажа, да знаете!

  24.06.2024 08:36             
Интервю с треньора на “Хебър“ Веселин Великов: Честност и работа – това ще дам. Няма да се откажа, да знаете!

ПАЗАРДЖИК. Преди дни новият старши треньор на „Хебър“ Веселин Великов стартира подготовката с 22 футболисти, сред които четирима нови. Той представи пред журналисти щаба си - Левон Апкараян, Венко Димов и Владислав Георгиев, и анонсира, че предстои 14-дневен лагер в Словения от 28 юни до 12 юли, където ще се изиграят пет контроли, освен планираната контрола със „Спартак“ (Варна) на 26 юни. 47-годишният специалист даде интервю за читателите на „Знаме“.

- Г-н Великов, след първите тренировки какво е впечатлението ви от момчетата?

- Работим от три дни и още е много рано да давам някакви оценки, тепърва ще идват още нови футболисти и сега най-важната ни цел е да изградим боеспособен отбор.

- Обадиха ли ви се някои Ваши колеги - да Ви поздравят или уплашат?

- Обадиха ми се някои от тях и ме поздравиха. Нормални неща във футбола – някои те поздравяват, някои не искат да го правят. Едни се притесняват, други се радват, че ще те бият лесно. Но на последните им казвам отсега – няма да им е никак лесно на колегите.

- Когато получихте предложението колебахте ли се?

- Получих обаждане и се срещнах с Румен Димитров - говорихме с него надълго и нашироко . Аз преди това имах някаква информация за отбора на „Хебър“, знаех, че няма да е лесно, че има малко футболисти. И когато дойдох, заварих осем играчи с договори – от тях двама си тръгват – Кабов и Сеско. Знаех, че е трудно, но при мен лесно няма. Ще дам всичко от себе си – особено след високото вдигане на летвата от Любо Пенев. Това, ако трябва, и 20 пъти ще го повторя… Сега трябва да работим по най-бързия начин. Нямаме време за празни приказки. Най-важното е да направим отбор – защото в момента „Хебър“ няма отбор. Търся още 13-15 човека, за да можем да се противопоставим по най-добрия начин на съперниците от Първа лига. Тези момчета, които останаха, в голямата си част не са основни футболисти.  Само Диаманка и Дебърлиев. Предлагаме добри условия, но финансовата неяснота от последните 6 месеца кара футболистите, с които разговаряме, да се колебаят. А закъсняхме - време няма, но ще направим всичко възможно с щаба да компенсираме това. Но тук срещаме пълно съдействие и подкрепа от хората в клуба.

Какво да очакваме още по отношение на селекцията?

Освен тези ,които ще чакаме, минимум още 4 футболисти, които са с класа над нивото в България – така че чакаме чужденци. Българи за съжаление или няма, или ако ги има, искат условия, непосилни за нашия клуб.

- Вашите впечатления за условията тук?

- Условията са перфектни. Разбира се, сигурно има какво да се надгражда, но където и да погледнеш – тренировъчни терени, стадион, фитнес, всичко е на много високо ниво – ниво „А“ група.

- Вие като треньор направихте сензационни промоции с клубове, които са подценявани – „Любимец“, „Дунав“…

- Да не забравяме и едно село Ерден и един отбор „Кариана“, който направи фурор (усмихва се). Тези моменти няма никога да ги забравя. Това са ми любимите мигове като треньор и винаги ще останат в сърцето ми.

- Това ли е тайната? Да те подценят другите?

- Има хора, които ме подценяват, но ако използвам една поговорка – първо се смеят, после се подиграват, после се борим и накрая побеждавам аз. Така че… Но това е нормално във футбола. Но нека говорим след края на зимния сезон, а още по-добре – след края на първенството.

- Ако ви върнем назад в кариерата, Купата на България с ЦСКА ли Ви е особено скъп спомен? И кой е особено скъп отбор?

- Аз малко играх в ЦСКА, бях там само почти 2 години, но като трофей – да, аз нямам друга Купа. Но като треньор вече съм обърнал друга страница. ЦСКА като фенове и публика, са ми на сърцето, но особено скъп ми е „Етър“, където съм бил и треньор, и футболист. В „Етър“ израснах, а по-миналата година, знаете, бях и треньор.

- Остава ли Ви време за семейството?

- Имам две деца – дъщеря ми е от бившата ми съпруга, а другото ми детенце – момче, се роди сега, преди една година. Сега съм без тях в Пазарджик, но след като се върнем от лагера, живот и здраве, ще дойдат при мен.

- Имате ли фаворит на Европейското първенство по футбол?

- Да. Аз съм за Германия. Обичам немския футбол, немския стил на игра, надявам се да спечелят първенството. За Германия съм още преди да съм видял и първия им мач.

- Каква ще е целта през настоящия сезон?

- На този етап целта е да се спасим от изпадане. Ако можем да го направим по-рано, ще бъде супер. С течение на времето целта може да се промени, разбира се.

- Какво ще кажете на феновете?

- Нека да подкрепят отбора от първия мач. Да са живи и здрави! Да се надяваме, че тази година ще им донесем само положителни емоции. Трудно е, но не и невъзможно. Аз съм такъв – давам всичко от себе си, работя, както се казва, денонощно. Честност и работа – това ще дам. Няма да се откажа. Да знаете!

Дочо ЧАНЕВ


Свързани