Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

До 15 септември се забранява използването на питейна вода за поливане

  10.08.2024 07:01             
До 15 септември се забранява използването на питейна вода за поливане

Общината ще помогне на пострадалите при вчерашния пожар в Костандово

РАКИТОВО. В началото на тази седмица кметът на община Ракитово Георги Холянов издаде заповед, с която се забранява използването на питейна вода за поливни нужди. Тя влезе в сила на 30 юли и е с краен срок 15 септември 2024.

Това стана след пожара в Костандово и „във връзка с по-добрата ефективност при подобни инциденти“. Този пожар изпепели покривите на 2 къщи, както и 3 селскостопански постройки в града. Първоначално се бе запалила плевня. Незабавно на място са се отзовали екипи от пожарната в Ракитово, Велинград и Батак, както и доброволци от Велинград и Сърница, съседи и приятели, както и кметовете на общината Георги Холянов и на Костандово Валентин Вигнев.

 Кметът Холянов изказа благодарност за адекватната и навременна реакция на комисар Ангел Ангелов, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Пазарджик; главен инспектор Методи Ушев, началник на Районната служба ПБЗН – Велинград; главен инспектор Петър Ташев, началник на Районната служба ПБЗН – Батак; старши инспектор Иван Гьошев, началник на УПБЗН – Ракитово; кметовете на Велинград д-р Костадин Коев и на Сърница - Неби Бозов, Евгени Янкулов-председател на Доброволното формирование във Велинград и доброволците от Сърница, както и на всички, спомогнали за бързото овладяване на пожара.

Междувременно децата от Ракитово Бориса Димитрова, Христина Янушева, Лукреция Кучола са се организирали и събират дарения за пострадалите, а служители на Общината също подкрепиха благородната им кауза и си купиха ръчно изработени гривнички.

(Зн)

 


Свързани