Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Крими

Маскиран с пистолет опита да обере офис за парични преводи

  08.08.2024 11:37             
Маскиран с пистолет опита да обере офис за парични преводи

Маскиран извършител на въоръжен грабеж е задържан в резултат на бързата и професионална работа на служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик и колегите им полицейски и младши-полицейски инспектори, съобщиха от ОД МВР-Пазарджик.

Вчера следобед в офис за парични преводи и разплащания в областния град влязъл непознат мъж с качулка на главата и медицинска маска на лицето. Той извадил пистолет и заплашил 50-годишната служителка в офиса с него. Извършителят поискал тя да му даде всичките налични пари от оборота. Жената не загубила самообладание, задействала паник-бутона на обекта и не дала поисканата сума. Виждайки това грабителят бързо напуснал местопрестъплението и избягал. След получаване на сигнал за случилото се полицейски автопатрули незабавно блокирали близкия периметър около офиса. Веднага е сформиран екип от служители на сектор „Криминална полиция“ и група „Териториална полиция“, които обслужвали района. В резултат на предприетите действия скоро била установена самоличността на извършителя. Оказало се, че това е  42-годишен жител на пазарджишкото село Ивайло. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик.

По случая е образувано бързо производство под надзора на Районната прокуратура в областния град. Работата по документиране на извършеното престъпление продължава, уточняват от полицията.

(Зн)


Свързани