Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Регионът

Тотална хегемония за СК „Шампион“ - шампионите по модерен петобой, горди са в клуба

  29.08.2024 17:28             
Тотална хегемония за СК „Шампион“ - шампионите по модерен петобой, горди са в клуба

Традиционно изключително силно представяне направиха петобойците на СК “Шампион“ на Държавното първенство по модерен петобой , на което Пазарджик бе домакин, заедно с Международен турнир-мемориал „Христо Чочев 2024 г.“ (до 17 , 19 и 22 години), горди са в клуба. Оттам посочват още:

- Нашите състезатели спечелиха абсолютно всички отборни златни купи, както и 2 сребърни и 1 бронзова от дубъл отборите. Шампиони в цели три възрасти с хеттрик станаха Томас Григоров - шампион и Георги Илиев - вицешампион с отлични лични постижения. Момчетата, които са едва 16 годишни, не оставиха никакъв шанс нито на наборите си, нито на по-големите младежи, като дадоха сериозна заявка за бъдещи отлични резултати. Компания за 3-отото място им направи Пол Лалов при 17-годишните. Отборно момчетата спечелиха 1 и 2 място - Томас, Георги и Пол в първи отбор и Михаил Чакъров, Димитър Сотиров и Антон Велчев във втори.

Отлично се справиха и момичетата. Индивидуално едва 13-годишната Йоана Руменова стана вицедържавна шампионка при 17-годишните и бронзова медалистка при 19 год., а отборно с Алис Симова и Стелла Грънчарова са държавни шампионки. Вторият отбор на „Шампион“ се класира на 3 място - Сара-Мари Рамадани, Нилсу Мутлу и Ивелина Пиронкова.

Във възрастите под 19 и 22 отново състезателите на Шампион окупираха първите места - Томас Григоров, Георги Илиев и Васил Топалов станаха държавни шампиони за 19 и 22 год., следвани от Михаил Чакъров, Пол Лалов и Йордан Андонов при 19 год.Теодора Маринова, Стелла Грънчарова и Йоана Руменова грабнаха шампионските титли и в двете възрасти - до 19 и до 22. За отличното си представяне Томас Григоров и Георги Илиев спечелиха квоти за Участие в Световното първенство за U 17, което ще се проведе от 9-15 септември в Португалия.

Ръководството на клуба е изключително доволно от представянето на шампионите. Всички състезатели постигнаха високи лични резултати и не оставиха съмнение, че са най-добрия клуб в страната по модерен петобой. Състезателите получиха и специални поздравления от Петър Куленски - кмет на община Пазарджик за отличните си класирания. През 2024 година СК “Шампион“ картотекира и участва с 101 състезатели, което е своеобразен рекорд в историята на клуба.

(Зн)


Свързани